top of page

Smarta glas

 

Isolerglas

Har dina isolerglas blivit gråa pga kondens mellan glasen kan vi hjälpa dig att byta dem. Gratis måttagning och rådgivning vid val av glas för att möta dina behov. Det finns 2-glas och 3-glaskasetter valbart med Argon gas, energiglas, säkerhetsglas, ljuddämpande glas, solskyddsglas etc.

 

Solskydd

Glas som minskar solenergitransmissionen och erbjuder höga nivåer av naturligt ljus. Inomhusmiljön blir behaglig. Det finns två typer av solskyddande glas: genomfärgade glas och mjukbelagda solskydds- och energisparglas (med lågemissionsegenskaper).

 

Energiglas

Energiglasets konstruktion reglerar hur solljus tar sig igenom glaset och in i rummet och hur ser till att värme inte lämnar rummet utan snarare reflekteras.

 

Säkerhetsglas

Laminerat glas - Härdat glas- Värmeförstärkt glas

 

Brandskydd

Välj mellan ett brett spektra av brandskyddsglas med varierande skyddsklass. Skyddet mäts i perioder om 30 minuter (30, 60, 90, 120 och 180 minuter) med avseende på integritet (täthet) och isolering eller endast integritet och i enlighet med europeiska standarder.

Observera att brandskyddsglas måste specificeras som del av ett testat och godkänt system.

Vi är utbildade via Glasbranschföreningen och följer MTKs riktlinjer för montering av branskyddsglas.

 

Bullerskydd

Bullerkällor som järnvägar, diskotek och störande grannar kan göra att människor känner obehag, blir irriterade och stressade. Glaset i fönstren spelar en aktiv roll i bullerdämpningen. Det är också viktigt med bullerskydd interiört i till exempel kontor, föreläsningssalar och sjukhus.

 

Självrengörande glas

Glas med unik dubbelverkande beläggning som använder naturens egna krafter för att minska behovet av rengöring. I dagsljus bryter titandioxidbeläggningen ner organisk smuts, skadliga kväveoxider till ofarliga och lättlösliga nitrater som sköljs bort när det regnar. Det bidrar till att luften renas.

bottom of page